Het zijn de kleine dingen

Het werken met deadlines zorgt ervoor dat ik constant met mijn hoofd in de toekomst leef. Wanneer ik op een stralende zomerse dag in de tuin een kopje koffie zit te drinken, dwalen mijn gedachten toch stiekem af naar de herfst, omdat ik dan die grote opdracht moet inleveren. En dat terwijl ik juist zo van de kleine, alledaagse dingen kan genieten! Ik vind het heerlijk om van dag tot dag te leven en niet te veel met morgen bezig te zijn. Gelukkig zijn er genoeg dingen die mijn dag de moeite waard maken. Dingen die ook in de toekomst voortdurend zullen terugkeren. Ik deel er een paar met je:

♥ Ontbijten. Ik houd van ontbijten. Wanneer ik ’s avonds naar bed ga, kan ik me al ontzettend verheugen op het feit dat ik de ochtend erop weer mag ontbijten. Ontbijten saai? Echt niet, zorg er gewoon voor dat je elke ochtend iets héél lekkers eet.

♥ Lezen op bed. Ik lees altijd en overal. Maar niets is zo heerlijk als ’s ochtends, wanneer ik net wakker ben, eerst een kwartiertje te lezen. Mijn dag begint pas echt als ik een paar bladzijden gelezen heb.

♥ Boodschappen doen. Het klinkt heel huisvrouwenachtig, maar ik geniet er echt van om de tijd te nemen voor mijn boodschappenlijstje, na te denken wat ik wil koken en daarna zoveel mogelijk verse producten te kopen. Heb je er wel eens over nagedacht hoe bijzonder het eigenlijk is dat we hier in Nederland álles kunnen kopen wat we willen?

♥ Een taart die goudbruin uit de oven komt. Zo af en toe sluit ik mezelf een hele middag op in de keuken om een taart te bakken. ‘Ontspannen’ noem ik dat, hoewel zo’n middag ook gepaard kan gaan met heel wat tranen en gescheld, omdat het natuurlijk nooit uitpakt zoals ik het van tevoren in mijn hoofd had. (Ik ben en blijf een perfectionist.) Maar wanneer het in huis steeds lekkerder begint te ruiken en mijn taart uiteindelijk beeldschoon uit de oven komt, ben ik oprecht gelukkig.

♥ Het eerste kopje koffie van de dag. Meer hoef ik niet te zeggen, toch?

♥ Buiten zijn. Omdat ik voor mijn werk zo vaak binnen zit, heb ik er echt behoefte aan om regelmatig even frisse lucht in te ademen. Ik wandel graag en kan echt enorm onder de indruk zijn van elk boomblaadje, bloemetje of grassprietje dat ik tegenkom.

♥ Een fris opgemaakt bed. Ik vind bedden opmaken vreselijk, maar wanneer ik ’s avonds onder mijn schoongewassen beddengoed kruip, ben ik altijd blij dat ik toch de moeite heb genomen om mezelf daarvoor in allerlei bochten te wringen.

♥ De bibliotheek. Ik kom er vrijwel elke dag. Om te werken, maar ook gewoon om rond te lopen, om te snuffelen, om de geur van boeken op te snuiven. Elk bezoekje aan de bibliotheek levert mij niet alleen een stapel boeken op, maar ook een hoofd vol verhalen, die ik allemaal nog op papier wil zetten. De bibliotheek is mijn grootste inspiratiebron.

Welke kleine dingen maken jouw leven de moeite waard?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s